La Fundació

Fundació Patronat de la Vila d'Artés
Medicoassistencial

Medicoassistencial

Equip d'infermeria, metge, Equip de fisioteràpia i rehabilitació, Terapeuta Ocupacional, Psicòloga i Equip de podologia.

Sociocultural

Sociocultural

Animadora sociocultural, treballadora social i atenció espiritual i religiosa.

Serveis hotelers

Serveis hotelers

Equip de cuina, equip de neteja i bugaderia, manteniment i perruqueria.

Direcció i gestió

Direcció i gestió

Direcció, Administració i compres i equip de recepció.

A la Fundació Patronat de la Vila d’Artés treballem per tal que les persones que han escollit viure a la nostra Residència es sentin “com a casa”.
L’equip del centre és interdisciplinari i desenvolupa el model d’atenció centrada en la persona. L’atenció que s’ofereix parteix d’una valoració integral de la persona i de l’elaboració del Pla Interdisciplinari d’Atenció Individualitzada (PIAI). Aquest pla es basa en les necessitats, els desitjos, les preferències i la història de vida de les persones. El Pla es consensua amb la persona i la família.
El personal del centre treballa per promoure i afavorir l’autonomia i la independència de la persona per realitzar les activitats de la vida quotidiana.
Aquest model d’atenció s’executa mitjançant activitats interessants i participatives, que s’adapten en funció de les necessitats de cada persona. Durant l’estada es manté una comunicació constant entre tots els professionals amb l’objectiu de resoldre els problemes de forma coordinada i interdisciplinària.
El nostre centre és obert, amb espais i ambients semblants als de les llars i amb un horari de visites flexible per afavorir les visites de familiars i amics.
El Centre de dia és un servei que s’ofereix des de la residència i té com a objectiu acompanyar, durant el dia, les persones grans que pateixen algun tipus de problema relacionat amb la salut o simplement la solitud.
El servei s’ofereix de dilluns a diumenge. De dilluns a divendres la Residència compta amb servei de transport, es recullen les persones al matí al seu domicili i s’hi tornen al vespre, després de sopar. El transport es presta només al poble d’Artés.

Activitats

Fundació Patronat Artés

Totes les activitats estan pensades per promoure l’envelliment actiu, la socialització de les persones
tenint en compte els desitjos, necessitats i les preferències de cadascú.

 

Fisioteràpia i Rehabilitació

Fisioteràpia i Rehabilitació

Activitats diàries dirigides per dos fisioterapeutes pensades per millorar i mantenir les capacitats psicomotores de les persones: Tractaments individuals orientats a recuperar la mobilitat després d’una lesió, un accident cerebro-vascular, entre altres patologies neurodegeneratives. Psicomotricitat grupal amb l’objectiu de treballar els diferents grups musculars, la coordinació que permet tenir millor deambulació i habilitats psicomotores.

Teràpia Ocupacional

Teràpia Ocupacional

Reeducació en les activitats de la vida diària (alimentació, higiene, vestit, etc.) amb el propòsit de millorar i/o mantenir les capacitats i habilitats de les persones per fomentar la seva autonomia. Millora de les capacitats físiques i cognitives mitjançant activitats diverses com el taller d’actualitat, psicomotricitat fina, estimulació cognitiva i sensorial.

Psicologia

Psicologia

Millora de l’estat cognitiu i emocional de les persones a través de tractament individual i activitats grupals com l’art-teràpia i activitats familiars.

Logopèdia

Logopèdia

Realització d’exercicis individuals de mobilitat i tonificació amb l’objectiu de tractar la disfàgia i afavorir una deglució eficaç i segura.

Activitats Familiars

Activitats Familiars

Estan pensades per a persones que requereixen ajuda per seguir les sessions. Es tracta d’ activitats orientades a estimular diferents funcions cognitives a través d’una acció senzilla, com el joc del Bingo, un joc de pilota, bitlles o un memory. La companyia de la família durant aquesta estona pot ajudar a millorar la interacció familiar, a potenciar les capacitats de la persona i a millorar la seva autoestima a través del joc.

Altres Activitats

Altres Activitats

Sortides setmanals, treballs manuals, intercanvis intergeneracionals, cinema, taller de cant coral, missa setmanal, bingo...